PeristeriNews.gr
Editorial

Το δίλημμα μεταξύ μοναρχίας και δικτατορίας


Σοκ προκάλεσε σε όλο τον κόσμο το πραξικόπημα που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στη γειτονική Τουρκία. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι μιλάμε για μια χώρα που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να προσαρμοστεί και ενδεχομένως να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι η “μοναρχία” του Ερντογάν έχει προκαλέσει τριγμούς σε διάφορα στρώματα της Τούρκικης κοινωνίας κάτι που εκφράστηκε με την απόπειρα του πραξικοπήματος από μέρος του Στρατού.

Η τελική έκβαση της προσπάθειας του Στρατού αποδεικνύει το πόσο ισχυρή είναι η πολιτική επιρροή του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος μέσω Facebook απέστειλε το μήνυμα αντεπίθεσης στους υποστηρικτές του.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο Ερντογάν στάθηκε απέναντι με διάφορους τρόπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία όπως φάνηκε βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό για τη χθεσινή ανατροπή του πραξικοπήματος.

Το μόνο ερώτημα παραμένει αν τελικά η κίνηση ανατροπής της Τουρκικής Κυβέρνησης ήταν μια οργανωμένη στρατιωτική πράξη ή μια πρωτοβουλία μικρής κλίμακας ανθρώπων εντός του Στρατού της χώρας. Στο δεύτερο συνηγορεί και η κατάρριψη του ελικοπτέρου στην Κωνσταντινούπολη από στρατιωτικό F16.

Βγάζοντας ένα τελικό συμπέρασμα και με τα όσα βιώσαμε από το χθεσινό πρωτόγνωρο συμβάν πιστεύουμε πως στο σκεπτόμενο λαό της Τουρκίας υπάρχει το δίλημμα: μοναρχία ή δικτατορία;

Και μιλώντας για μοναρχία, αναφερόμαστε στην καθολική διακυβέρνηση του Ερντογάν.

Μένει να δούμε τις εξελίξεις των επόμενων ημερών που κατά τη γνώμη μας θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον πρόεδρο της Τουρκίας με ενδεχόμενα καταστρεπτικά αποτελέσματα για το λαό της χώρας και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment