PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Σύλληψη δημοσιογράφου της Hurriyet


Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δημοσιογράφο της εφημερίδας Hurriyet στο πλαίσιο των τελευταίων συλλήψεων δημοσιογράφων και άλλων ατόμων τα οποία κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, αναφέρεται στην αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας.

Ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ τέθηκε υπό κράτηση μαζί με άλλουε εννέα ανθρώπους, αφού ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 ατόμων, στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Hurriyet, μία από τις τουρκικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, η οποία υιοθετεί όλο και πιο φιλοκυβερνητική στάση, ανέφερε ότι αρκετά από τα 35 εντάλματα ήταν σε βάρος δημοσιογράφων, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα. Τουλάχιστον 18 άτομα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο βρίσκονται στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει κλείσει περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης και έχει συλλάβει περισσότερους από 60 δημοσιογράφους αφότου κηρύχθηκε στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αποπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment