PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουλάχιστον 18 νεκροί σε επιδρομές στην Συρία


Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιδρομών «πιθανόν ρωσικών» στην πόλη Αρίχα της βορειοδυτικής Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Orient TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 40, πληροφορία που δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.

Η Αρίχα, στην επαρχία Ιντλίμπ, τελεί υπό τον έλεγχο του συνασπισμού των ανταρτών «Στρατός της κατάκτησης». Στον συνασπισμό αυτόν μετέχει κυρίως το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, που πολεμά τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να ανακαταλάβουν έδαφος σε αυτή την επαρχία.

Ο Στρατός της Κατάκτησης πήρε τον έλεγχο της περιοχής Αρίχα τον Μάιο έπειτα από σφοδρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Ρωσία άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι στοχεύει τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες “τρομοκρατικές” οργανώσεις, ωστόσο ομάδες Σύρων ανταρτών κατηγορούν τη Μόσχα ότι στοχεύει τους μαχητές της αντιπολίτευσης και όχι τους τζιχαντιστές του Ι.Κ..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment