PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τι οδήγησε το Περιστέρι στην άνθιση


Πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες και άψογη καθαριότητα στην πόλη. Αυτές είναι κάποιες από τις δράσεις του Δήμου Περιστερίου που φαίνονται και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Περιστέρι βρίσκεται σε άνθιση.

Ποιο είναι όμως εκείνο το στοιχείο που οδήγησε το Περιστέρι τα τελευταία χρόνια σε αυτή την άνθιση.

Το κύριο συστατικό της επιτυχίας στις μέρες μας είναι ο οικονομικός παράγοντας που βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας και ειδικότερα ενός Δήμου που έχει το δικό του ταμείο.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Περιστερίου έχει υποδειγματική χρήση στην καθαριότητα του και αυτό προκύπτει από την εικόνα της πόλης, γεγονός που προέρχεται από την εξαιρετική συμβολή των εργαζόμενων του Δήμου και την συνεχή ενίσχυση του στόλου των οχημάτων. Παραδειγματικό στοιχείο είναι η παραχώρηση των παλιότερων απορριμματοφόρων σε Δήμους που δεν έχουν οικονομική άνεση και έχουν ανάγκη από μεταχειρισμένα οχήματα.

Το Περιστέρι «ακούγεται» στην εποχή της κρίσης για τις μοναδικές κοινωνικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες που προσελκύουν πλήθος δημοτών και οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική άνεση του Δήμου που μπορεί να δημιουργεί σε διπλάσιο βαθμό από άλλους Δήμους δράσεις και ενέργειες προς όφελος των πολιτών.

Ομοίως και στις πολιτιστικές δράσεις που αποτελούν ναυαρχίδα της πόλης με ενδιαφέρον για τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος από κατοίκους όλης της Αττικής.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από τότε που ο Δήμος Περιστερίου άρχισε να πατά δυνατά στα πόδια του με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη να ζητά από τους συνεργάτες του όλο και περισσότερες δράσεις υπήρξε ένα σημείο που βοήθησε αρκετά.

Αυτό δεν είναι άλλο από την υποδειγματική διαχείριση των οικονομικών σε μια περίοδο που η Ελλάδα πέρασε μια βαθιά οικονομική κρίση.

Ο Δήμος  Περιστεριού είναι σε θέση και συνεχίζει να  προσφέρει  πολλές υπηρεσίες στους δημότες του, επειδή λειτούργησε και λειτουργεί με προγραμματισμό και παράλληλα με εποικοδομητική και χρηστή διαχείριση.

Από τη στιγμή που ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας ανέλαβε την διαχείριση, το πρώτο βήμα ήταν η καταγραφή των πραγματικών αναγκών και η μείωση των δαπανών που δεν ήταν απαραίτητες για τους πολίτες.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Σταυρούλιας κατάφερε να παράγει έργο και να εξυπηρετεί τους πολίτες συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Με αυτό τον τρόπο το Περιστέρι άνθισε εν μέσω κρίσης και ο Δήμος βρέθηκε να πληρώνει με σταθερότητα τους προμηθευτές του, να πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό δράσεων και να έχει μια πόλη υπόδειγμα για όλους τους όμορους Δήμους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment