PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τι θα γίνει τη νέα χρονιά με τους πρόσφυγες μαθητές στο Περιστέρι


Για λίγες ακόμα μέρες συνεχίζονται στα σχολεία του Περιστερίου τα απογευματινά μαθήματα των προσφύγων μαθητών από το Σκαραμαγκά.

Η λήξη του προγράμματος υποστήριξης εκπαίδευσης προσφύγων έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου, όπως ακριβώς και τα μαθήματα των Ελλήνων μαθητών.

Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, Αδάμ Στάμος, μίλησε στο PeristeriNews.gr για την πορεία των μαθημάτων και τι πρόκειται να γίνει τη νέα χρονιά.

Ο κ. Στάμος τόνισε ότι με την έναρξη του προγράμματος 230 παιδιά προσφύγων συμμετείχαν στα μαθήματα ενώ σήμερα ο αριθμός έχει μειωθεί στα 160 παιδιά. Ο λόγος μείωσης σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τη δομή του Σκαραμαγκά είναι η προώθηση των οικογενειών τους σε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εκπαιδευτικών στη δομή του Σκαραμαγκά για την ενημέρωση των γονέων αναφορικά με την πρόοδο των παιδιών.

Οι εκπαιδευτικοί υποστήριξαν ότι οι μικροί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ξεκινήσει να καταλαβαίνουν καλά τη γλώσσα αλλά δυσκολεύονται στην ομιλία και το γράψιμο.

Σχετικά με τη συμμετοχή των παιδιών την επόμενη χρονιά στα σχολεία δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση από του Υπουργείο Παιδείας ενώ ο κ. Στάμος τόνισε πως θεωρεί σωστή την ένταξη των μαθητών στα πρωινά μαθήματα ώστε όσοι μείνουν τελικά στη χώρα μας, να καταφέρουν να ενταχθούν πιο εύκολα στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment