PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τζόκας-Παχατουρίδης βρήκαν λύση για το Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου


Έπειτα από σύσκεψη που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας και ο Δήμαρχος Περιστερίου το καλλιτεχνικό σχολείο αναμένεται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο στην πόλη μας.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Περιστερίου κ. Θεοδωράκος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας κ. Αλεξόπουλος, η προϊστάμενη εκπαιδευτικών θεμάτων κα. Μαστοράκη και ο αιρετός των εκπαιδευτικών του ΠΥΣΔΕ  Γ Αθήνας κ. Ζούτσος.

Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Περιστέρι.

Μέσα κε κλίμα γόνιμου διαλόγου, συναποφασίστηκαν τα εξής:

– η άμεση ίδρυση του σχολείου με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου

– η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής των εργασιών που απαιτούνται να γίνουν στο σχολικό κτίριο που θα στεγαστεί το συγκεκριμένο σχολείο (δάπεδα χορού κτλ)

– Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών από τα υπάρχοντα κονδύλια της Σχολικής Επιτροπής Περιστερίου, έως ότου το νέο σχολείο αρχίσει να λαμβάνει τακτική επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών

Το σχολείο θα λειτουργήσει την προσεχή σχολική χρονιά 2017-2018, στη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις υποδομές του σχολείου.

Σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη ήρθε το PeristeriNews.gr, ο οποίος μας δήλωσε τα ακόλουθα:

«Εμείς όπως γνωρίζετε ούτε παραπληροφορούμε ούτε λαϊκίζουμε. Εμείς έργο παράγουμε. Έχουμε την τύχη να έχουμε έναν Αντιπεριφερειάρχη που και σοβαρός είναι και υπεύθυνος και αποτελεσματικός. Και ο συγκεκριμένος Αντιπεριφερειάρχης στο ίδιο μήκος κύματος με μας είναι. Έργο παράγει. Το Σεπτέμβρη το Καλλιτεχνικό σχολείο που ήταν να λειτουργήσει στο Αιγάλεω θα έχει έδρα και θα λειτουργεί στην πόλη της νιότης και της προόδου, το Περιστέρι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment