PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τί συζήτησαν ο Βαρβιτσιώτης με τον αμερικανό πρέσβη


Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Ντέιβιντ Ντ. Πιρς, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Ντέιβιντ Ντ. Πιρς, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η συνάντηση, που ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και είχε σκοπό την ενημέρωση του πρέσβη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου, καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ανέλυσε στον πρέσβη τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου και τους τομείς έργου στους οποίους προΐσταται πολιτικά. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά στο Αιγαίο η ελληνική Ακτοφυλακή κατά της παράνομης εισόδου των μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα. «Η θάλασσα πλέον συνιστά την κορυφαία πρόκληση για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, όχι μόνο για τη χώρα μου αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Τις ίδιες αγωνίες με εμάς μοιράζονται και οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης και είναι κάτι που και στην υπόλοιπη Ευρώπη οφείλουν να αντιληφθούν», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ, για το θέμα της υποδοχής των μεταναστών, συμπλήρωσε ότι «το πρόβλημα είναι κοινό και η Ελλάδα δεν μπορεί επί μακρόν να παρακρατά αυτούς τους ανθρώπους στα όριά της».

Ο κ. Πιρς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για τη διάθεση συνεργασίας του, στάθηκε στα οφέλη για τη συνεργασία των δύο χωρών από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ. Παράλληλα, συμμερίστηκε την άποψη του κ. Βαρβιτσιώτη για την πρόκληση της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα και ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για το πώς αυτή η κοινή αντίληψη μπορεί να μετατραπεί σε μία γόνιμη συνεργασία.

Οι κ.κ Βαρβιτσιώτης και Πιρς επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τους τρόπους της επέκτασής της σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλία, την προσέλκυση επενδύσεων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος, τις ακτοφυλακές και την προώθηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

«Για εμάς, η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί κύρια προτεραιότητα και οι ΗΠΑ μπορούν να συμβάλλουν με τεχνικά μέσα, καθώς και με μεταφορά τεχνογνωσίας στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment