PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τήρηση των βιβλίων των σχολικών μονάδων με ψηφιακό τρόπο


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την απίστευτη γραφειοκρατία την οποία έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι σχολικές μονάδες,  έχει να επισημάνει τα εξής:

Το ΠΔ 79/2017(παρ. 12, Κεφ. Γ, άρθρο 20) προβλέπει πως με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων τα Βιβλία της σχολικής μονάδας μπορεί να τηρούνται με ψηφιακό τρόπο και να ρυθμίζονται θέματα τήρησης και χρήσης τους.

Όμως, ενώ έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την έκδοση του παραπάνω ΠΔ, τίποτα απολύτως δεν έχει δρομολογηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα όλα τα Βιβλία των σχολικών μονάδων να συνεχίζουν να γράφονται με το χέρι και όχι να τηρούνται με ψηφιακό τρόπο, επιβαρύνοντας τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με ένα τεράστιο  και άσκοπο εν τέλει γραφειοκρατικό έργο.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.:

Να εκδοθεί άμεσα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση η Υπουργική Απόφαση για την τήρηση όλων των Βιβλίων των σχολικών μονάδων αποκλειστικά με ψηφιακό τρόπο, και να ρυθμιστούν όλα τα  θέματα τήρησης και χρήσης τους, κάνοντας αρχή από το Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων που αποτελεί τη μεγαλύτερη γραφειοκρατική επιβάρυνση για τις σχολικές μονάδες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment