PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (Τρώων 1 και Χαλκίδος, Περιστέρι).

Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν:

1) Ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2016-2017 και

2) Ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών δράσεων και μέτρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2017.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ Τζόκας ξεκίνησε, κατά την ημερήσια διάταξη, με σύντομη εισήγησή του σχετικά με τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2016-2017. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχαμε τις περισσότερες έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες το τριήμερο 26, 27 και 28 Νοεμβρίου 2016 όταν και επλήγησαν οικίες και επιχειρήσεις από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε κάποιες περιοχές του Δυτικού Τομέα Αθηνών αλλά και είχαμε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί τρίωρο στο υπόγειο τμήμα της Λεωφ Δημοκρατίας από φράξιμο των σχαρών όμβριων με φερτά υλικά. Αναφέρθηκε ακόμη σε πλημμυρικό φαινόμενο στην περιοχή Τσαλαβούτα του Δήμου Περιστερίου που εκδηλώθηκε στις 11/03/2017, λόγω της απουσίας δικτύου όμβριων στην περιοχή, και στην πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει το τεχνικό έργο που απαιτείται. Για τον Κηφισό είπε πως η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε και παρέδωσε προ διμήνου το κομμάτι του έργου που της αναλογεί  (στήριξη πρανών Εθνικής Οδού, λωρίδα επιβράδυνσης κι έξοδος προς τη Λ. Κατσώνη) και πως περιμένουμε πλέον το ΥΠΟΜΕΔΙ να ξεκινήσει την κατασκευή του κυρίως έργου της διευθέτησης του ποταμού σε αυτό το τμήμα. Έκανε ακόμη αναφορά στα διαδοχικά κύματα χιονιά και παγετού και στην κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων για την αποστολή έκτακτων δελτίων καιρού, για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων, για την προμήθεια αντιπαγετικού αλατιού και για τους αποχιονισμούς του οδικού δικτύου.

Η κ. Τζόκας έκλεισε την εισήγησή του αναφερόμενος στη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο.  Τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές, όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός, και κάλεσε τους συναρμόδιους φορείς να συνεργαστούν για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης, όταν εκδοθεί για την αντιπυρική περίοδο του 2017.

Η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συνεχίστηκε με τοποθετήσεις στελεχών της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσώπων των Δήμων, της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, της Διεύθυνσης Δασών Δυτικής Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του 2ου και του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, της Τροχαίας Περιστερίου, της Τροχαίας Ν. Ιωνίας, της Στρατιωτικής Διοίκησης, των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων. Ο διευθυντής του ΕΜΚ της ΕΜΥ, κ Αντώνης Λάλος, αναφέρθηκε στα θέματα της ενημέρωσης και της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων, για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών των συχνών έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment