PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ με ανταγωνιστική οικονομία


Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο αν διαθέτει ανταγωνιστική οικονομία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και αυτό θα χρειαστεί χρόνο, «αλλά αν ο χρόνος δεν χρησιμοποιηθεί για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις διότι αυτό είναι άβολο, τότε αυτός είναι ο λάθος δρόμος».

Επέκρινε παράλληλα τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είπε πως η Γερμανία θα πρέπει να παράσχει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ενοχλημένος από το σχόλιο του Γκάμπριελ, λέγοντας πως «είναι παντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση» και «στέλνει λάθος μήνυμα».

Πρόσθεσε πως το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι πρωτίστως το χρήμα, αλλά ότι το χρήμα πρέπει να χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο.

Ο ίδιος ανέφερε πως εκτίμησή του είναι ότι η απόφαση για το Brexit ήταν λάθος, αλλά «πρέπει να τη σεβαστούμε» και ότι «προσπαθούμε τα μειονεκτήματα για τη Βρετανία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment