PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σόιμπλε: Δεν κατανοώ γιατί ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τη Γερμανία


«Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, προσθέτοντας πως δεν κατανοεί γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταλογίζει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο. Για τον λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει στη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους», αναφέρει συγκεκριμένα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ειδικότερα, ότι «αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη». Σε παρατήρηση της εφημερίδας ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «πάγωσε» γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα ο κ. Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά: «Όχι. Ρωτήσαμε την Κομισιόν, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι».

Στην επισήμανση της εφημερίδας ότι ίσως βοηθούσε περισσότερο εάν έδειχνε μεγαλύτερη κατανόηση για τις ανάγκες άλλων χωρών, ο κ. Σόιμπλε αντιτείνει ότι «κατανόηση δεν σημαίνει ότι δέχεται χωρίς αντίρρηση τα πράγματα όταν πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση». «Το να δημιουργείς χρέη χωρίς όριο προκαλεί περισσότερα προβλήματα. Μερικοί ξεχνούν επίσης πως τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από τους Γερμανούς ή τους Γάλλους φορολογουμένους αλλά και από χώρες όπως η Λιθουανία και η Σλοβακία. Εκεί οι συντάξεις και τα επιδόματα είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι σε χώρες που λαμβάνουν βοήθεια», παρατηρεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment