PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συστάθηκε παράρτημα του Ε.ΣΥ.Ν. στο Περιστέρι


Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 συστάθηκε το παράρτημα Περιστερίου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.). Με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., στις 20 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του παραρτήματος.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών είναι συσπείρωση ανθρώπων και φορέων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Διαθέτει 20 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες μέλη.

Παρακολουθεί και μελετάει τις αιτίες, την έκταση και τις εξελίξεις του κοινωνικού φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, διατυπώνει επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και διεκδικεί λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από το τρίπτυχο πρωτογενής πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη.

Παράλληλα το Ε.ΣΥ.Ν. έχει τη δική του συνεισφορά στην πρόληψη. Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, πολιτιστικά και αθλητικά φεστιβάλ, συζητήσεις και ομιλίες σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, συμβάλλει στην προσπάθεια να περιοριστούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες και να ενισχυθούν οι προστατευτικοί απέναντι στη χρήση ουσιών. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν, μέσα από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ερασιτεχνική δημιουργία, στην ενδυνάμωση και την προβολή προτύπων στάσης ζωής με αξίες, ιδανικά και αξιοπρέπεια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Σήμερα, στη σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, γιγαντώνονται οι αιτίες που γεννούν κι αναπαράγουν την τοξικοεξάρτηση, επιδεινώνονται όλες οι πλευρές της και επιβεβαιώνεται η στενή συνάφεια αυτής της κρίσης με την αυξανόμενη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ψηφίστηκε πρόσφατα ο νόμος για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Με πρόσχημα την ιατρική χρήση ξετυλίγεται με όλα τα μέσα μια τεράστια καμπάνια για τη διαφήμιση των ευεργετικών ιδιοτήτων της κάνναβης, για την ταύτιση της χρήσης καθαρής κάνναβης με τα όποια φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν συστατικά της, με όποιες παρηγορητικές ιδιότητες. Επιχειρείται να εμφανιστεί η κάνναβη ως κάτι “καλό” και “αθώο”, με αποτέλεσμα η χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης να αυξάνεται δραματικά, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Πριονίζονται έτσι τα θεμέλια κάθε προσπάθειας για ουσιαστική και αποτελεσματική πρόληψη.

Το Ε.ΣΥ.Ν. καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να πάρουν θέση και να συμπαραταχθούν σε ένα ευρύ αντιναρκωτικό μέτωπο που θα παλεύει:

– Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά.
– Για μια κεντρικά σχεδιασμένη αντιναρκωτική πολιτική με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ., Ε.ΣΥ.Ν. Περιστερίου, είναι η εξής:

Πρόεδρος: Γεωργία Σωτηροπούλου, Ψυχολόγος,
Αντιπρόεδρος: Βασίλης Παυλόπουλος,
Αναπλ. Καθηγητής Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ,
Γραμματέας: Δέσποινα Γεωργακάκου, Φιλόλογος,
Ταμίας: Βασίλης Σκορδάκης, Συνταξιούχος Αυτοκινητιστής,
Μέλη: Λίνα Βεντούρα, Φυσικός, Πέτρος Πετρόπουλος, Γυμναστής-Προπονητής Κολύμβησης, Παύλος Τεμπονέρας, Φυσιοθεραπευτής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment