PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συνελήφθη για δωροδοκία ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας


Υπό κράτηση βρίσκεται ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ, διότι φέρεται να δωροδοκήθηκε με 2 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει μια θετική εκτίμηση στην εξαγορά από την πετρελαιοπαραγωγό Rosneft του 50% των μετοχών της Bashneft, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών της χώρας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, η έρευνα αφορά «την παραλαβή από τον υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ στις 14 Νοεμβρίου 2015, 2 εκατ. δολ. για την θετική εκτίμηση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, η οποία επέτρεψε στην Rosneft να αγοράσει το 50% των μετοχών της Bashneft».

Η Επιτροπή, που υπάγεται άμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν σύντομα.

Ο υπουργός ήταν υπεύθυνος για το τεράστιο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της ρωσικής κυβέρνησης και είναι ο πιο υψηλόβαθμος κυβερνητικός που έχει συλληφθεί στη Ρωσία μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 1991.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «αυτή είναι μια σοβαρή κατηγορία» ενώ πρόσθεσε ότι «μόνο ένα δικαστήριο είναι ικανό να αποφανθεί οτιδήποτε».

Η Rosneft, που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, πλήρωσε 300 δισεκατομμύρια ρούβλια (5 δισ. δολάρια/4,64 δισ. ευρώ) τον Οκτώβριο για την συναλλαγή. Η συμφωνία έκλεισε στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik. Η Rosneft εξαγόρασε το τμήμα μετοχών της Bashneft που ανήκει στο ρωσικό δημόσιο, και μετέφερε περίπου 5,2 δισ. δολάρια στον προϋπολογισμό του ρωσικού κράτους. Ο Ουλουκάγιεφ είχε δηλώσει τότε ότι υπήρξε άλλος ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής ο οποίος απέτυχε να πλειοδοτήσει της Rosneft.

Σύμφωνα με πηγή της Υπηρεσίας που επικαλέστηκε το πρακτορείο Sputnik, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας παρακολουθούσε τον υπουργό για πάνω από ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment