PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνεδριάζει το Σάββατο η Οργανωτική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης»


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος θα ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την πολιτική του αυτονομία, το όνομα και τα σύμβολά του.

Συνεδριάζει το Σάββατο στις 11:00 στο χώρο της «Αθηναϊδας», η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΕΟΕΣ) της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης». Η συνεδρίαση θα αρχίσει με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Επιτροπή θα συζητήσει το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο της ανασυγκρότησης του χώρου, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν μέχρι το Συνέδριο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει σύμβολα»

Όσον αφορά στην ομιλία του κ. Βενιζέλου, εκτιμάται πως θα αναφερθεί, κυρίως, στη σημερινή συγκυρία και στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στην ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος θα ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την πολιτική του αυτονομία, το όνομα και τα σύμβολά του.

Από την πλευρά των Κινήσεων που παίρνουν μέρος στη διαδικασία ανασυγκρότησης, θα μιλήσει ο Γιάννης Τούντας.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σκανδαλίδης, συντονιστής για το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις θα παρουσιάσει το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας θα παρουσιάσει το σχέδιο για την οργανωτική ανασυγκρότηση και η Τόνια Αντωνίου για τα κοινωνικά κινήματα.

Εξορμήσεις στελεχών σε όλη τη χώρα

Όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος θέλει το Συνέδριο της Παράταξης να αποτελέσει ένα εθνικό πολιτικό γεγονός, πολιτικού και προγραμματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο θα γίνει εξόρμηση των στελεχών σε όλη τη χώρα, για την ανασυγκρότηση και το διάλογο που θα ακολουθήσει. Το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και τον Ιανουάριο το Συνέδριο.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΕΟΕΣ, το βράδυ του Σαββάτου, με πρωτοβουλία παλαιών βουλευτών του Κινήματος (Φοίβος Ιωαννίδης, Θανάσης Δημητρακόπουλος, Βασίλης Γερανίδης, Γιάννης Δριβελέγκας κλπ) διοργανώνεται δείπνο (στον ίδιο χώρο) στο οποίο έχουν κληθεί να πάρουν μέρος όλοι οι εν ζωή βουλευτές του Κινήματος, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και βρίσκονται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης. Στο δείπνο θα παραβρεθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment