PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Δυτικής Αθήνας


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στην έδρα του Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (Τρωών 1 και Χαλκίδος, Περιστέρι) με θέματα ημερήσιας διάταξης α) την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές και

β)το σχεδιασμό  και τις  δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε, από όλους τους συμμετέχοντες, η σημασία εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση βαθμού επικινδυνότητας 4 και άνω και έγιναν εναλλακτικές προτάσεις για την αποτελεσματική υλοποίησή του

Στη συνέχεια ο κ Τζόκας αναφέρθηκε  στο θέμα του Σχεδιασμού και των δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, και έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπο του ΟΑΣΠ, κ. Κέρπελη Πλούταρχο , ο οποίος επισήμανε  την αναγκαιότητα να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η πορεία της  διενέργειας προσεισμικών ελέγχων σε δημόσια και κοινωφελούς χαρακτήρα κτίρια, όπως τα ΚΑΠΗ, τα γυμναστήρια και γενικά τα κτίρια όπου συγκεντρώνεται κοινό.

Συζητήθηκαν επίσης   θέματα σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των χώρων καταφυγής και  καταυλισμού και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη επικαιροποίησης τους  από τους Δήμους και ετήσιος έλεγχος των χώρων καταφυγής, και των χώρων καταυλισμού του πληθυσμού. Τονίστηκε  η υποχρέωση της καταγραφής των επιχειρησιακά έτοιμων πόρων, δηλαδή του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων, όπως γίνεται προληπτικά για την κάθε είδους καταστροφή αλλά και  η αναγκαιότητα  διενέργειας επιχειρησιακών ασκήσεων επί χάρτου ή επί πεδίου για σεισμό, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι-μέλη του ΣΟΠΠ, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, εκπρόσωπος του ΑΣΔΑ,  ο  προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δυτικού Τομέα Αθηνών, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών, ο αστυνομικός διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας  Αττικής, ο διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων  και οι προϊστάμενοι  των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας, Τεχνικών Έργων και Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment