PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο Ν. Βούτσης


Συνάντηση διάρκειας άνω της μίας ώρας είχε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους.

Οι δύο στρατιωτικοί από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής, εξερχόμενος από τις φυλακές, δήλωσε ότι «προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ. Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, «είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό».

«Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνοδευόταν από τον γ.γ. της Βουλής Κώστα Αθανασίου και τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής πρέσβη Σπύρο Θεοχαρόπουλο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment