PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Μάνφρεντ Βέμπερ


Για λάθη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που οδήγησαν σε πρόσθετες περικοπές στην Ελλάδα έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ τονίζοντας ότι το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι «είναι 100% ένα πρόγραμμα του κ. Τσίπρα». Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημορκατίας είπε ότι χρειάζεται μία αξιόπιστη κυβέρνηση στην Ελλάδα και αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. «Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον» υπογράμμισε.

Όπως είπε ο κ. Βέμπερ η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε ένα αίσθημα έλλειψης εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης και δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. «Είναι σημαντικό να το επισημάνουμε αυτό. Αλλά, αυτό είναι Ιστορία. Τώρα, χρειαζόμαστε ένα μέλλον» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, «επειδή αυτό θα είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα μέτωπα. Στο προσφυγικό, αλλά και την ανάπτυξη».

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και ανέφερε ότι ο λόγος της επίσκεψής του είναι για να δεσμευτεί «ότι εμείς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είμαστε έτοιμοι να την υποστηρίξουμε. Ειδικά, όσον αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια και σε νέα κεφάλαια προς την Ελλάδα. Κεφάλαια που θα στηρίξουν την ανάπτυξη στη χώρα».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει από μια πολύ μεγάλη και πολύ επίπονη δοκιμασία ωστόσο εκτίμησε ότι οι σημαντικές θυσίες του λαού φαίνεται να μην έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα με την υπάρχουσα κυβέρνηση.

Επανέλαβε την πρόθεση της Ν.Δ. «να αγκαλιάσει μια τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα αλλαγών και πάνω σε αυτήν την ατζέντα αλλαγών να οικοδομήσει βήμα – βήμα την χαμένη αξιοπιστία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment