PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ιρλανδίας


Στην κρίση που έχουν βιώσει Έλληνες και Ιρλανδοί, αλλά και στην αναγκαιότητα για κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης αναφέρθηκαν ο Ιρλανδός πρόεδρος Μάικλ Χίγκινκς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι και οι δύο λαοί υπέφεραν πολύ από την κρίση και πως ίσως οι Έλληνες υπέφεραν πιο πολύ από τους Ιρλανδούς, παρατήρηση με την οποία συμφώνησε και ο Ιρλανδός πρόεδρος.

Ο κ. Χίγκινκς δήλωσε πως όταν ανακαλεί στο μυαλό του αυτή την περίοδο διαπιστώνει πόση σημασία έχει η κοινωνική Ευρώπη και ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών.

«Η ύπαρξη κοινωνικής Ευρώπης είναι θεμελιώδους σημασίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με συμμετοχή των λαών της Ευρώπης, «πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος να επανέλθει η εμπιστοσύνη των λαών».

«Έχουμε κοινό μέλλον και ότι θα πρέπει να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Να κάνουμε πράγματα από κοινού», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment