PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας


Τη «σταθερή πεποίθησή» του ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας μπορούν να αποβούν προς όφελος και των δύο χωρών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προσβλέπουμε στη δυνατότητα που έχουμε το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο σημαντικές προκλήσεις και να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ζητήματα ανοιχτά για δεκαετίες ώστε να δώσουμε λύσεις» είπε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη του κ. Γιλντιρίμ λαμβάνει χώρα σε μία ενδιαφέρουσα περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη «να δούμε με θετικό τρόπο τις διαφωνίες που έχουμε και να τις προσεγγίσουμε με εποικοδομητική διάθεση», προσθέτοντας ότι «στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλο».

Θύμισε ακόμη ότι στην τελευταία συνάντηση που έγινε στη Σμύρνη σε κυβερνητικό επίπεδο είχε ανοίξει μία «ευρεία θετική ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών» για να συμπληρώσει ότι «πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη και τις σχέσεις συνεργασίας».

Γιλντιρίμ: Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με λογική και ψυχραιμία

Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με λογική και ψυχραιμία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά έχουμε και εμείς προβλήματα» έσπευσε να προσθέσει, κάνοντας παράλληλα, ειδική μνεία στις ευρύτερες προκλήσεις της περιοχής.

«Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση» σημείωσε και υποστήριξε ότι «οι παραλείψεις ή και οι παρερμηνείες δεν θα πρέπει να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε».

Στο ίδιο πλαίσιο, διαμήνυσε ότι «οι ευκαιρίες από τη συνεργασία είναι περισσότερες από ό,τι τα προβλήματα» και επανέλαβε την ανάγκη εστίασης στις «ευκαιρίες, ώστε να δούμε τι θα κάνουμε με τις προκλήσεις».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment