PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Δ. Κουτσούμπα


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Δ. Κουτσούμπας: Κανείς να μην ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε από την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους εταίρους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως ο λαός «θα συνεχίσει να ματώνει» από τα «νέα μνημόνια που είναι μνημόνια διαρκείας» και «τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα» και εκτίμησε πως «μόνη διέξοδος είναι η πάλη».

Τόνισε ακόμη πως «κανείς δεν πρέπει να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης», καθώς, όπως είπε, η όποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική και θα αφορά μόνο κάποιους τομείς της οικονομίας και συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ανέφερε παράλληλα πως ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε με βάση «τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης» ενώ για το Κυπριακό επισήμανε πως εξακολουθεί να είναι «πρόβλημα εισβολής και κατοχής».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Μιλάμε για μία Κύπρο ενιαία, για ένα κράτος-κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία και χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες», είπε. Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη άμεσης αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και τερματισμού του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment