PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Β. Λεβέντη


Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη με αντικείμενο την απόφαση του Eurogroup, καθώς και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Έγινε η συμφωνία, είπε ο Βασίλης Λεβέντης στον κ. Τσίπρα αμέσως μετά την είσοδό του.

«Η συμφωνία για την έξοδο στις αγορές έγινε, θα δούμε πότε θα γίνει η συμφωνία για το κυπριακό» απάντησε ο κ.Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

«Εσείς είστε υπέρ της ομαλής μετάβασης» είπε ο Πρωθυπουργός για να απαντήσει καταφατικά ο Βασίλης Λεβέντης και να προσθέσει πως εξ αρχής η άποψή του ήταν να πάμε σε συμφωνία αλλά όχι προσφέροντας τα πάντα ενώ αναφερθείς στη Γερμανία είπε πως όταν κάποιος είναι ισχυρός δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα αλλά να κερδίζεις τη εύνοιά του.

Β. Λεβέντης: Θα ήταν γενναίο να φτιαχτεί μία κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της Ν.Δ.

Ανορθόδοξο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης το γεγονός ότι ενώ η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, εκτίμησε ότι το κρίσιμο είναι να έρθουν επενδύσεις στη χώρα κάτι με το οποίο συμφώνηση και ο πρωθυπουργός. «Του είπα ότι δεν έπρεπε να ανεβάσει τους τόνους χρέος και ποσοτική χαλάρωση» είπε ο κ. Λεβέντης.

Εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας σαν πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να πάει τη Ελλάδα προς την Ευρώπη αλλά εξέφρασε φόβους για το κόμμα του, «δεν πιστεύουν στην Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση» είπε ο κ. Λεβέντης.

Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών επισημαίνοντας την πίστη του κόμματός του σε αυτές. «Θα ήταν γενναίο να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της Ν.Δ., για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Να φτιαχτεί μια κυβέρνηση οικουμενική» πρόσθεσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην Τουρκία με αφορμή και την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού τονίζοντας ότι «τα θέλουν όλα δικά τους ακόμα και για τα πετρέλαια εξέφρασα επιφυλάξεις ότι αν συνεχίσουμε με το Ισραήλ θα έρχονται και θα τα ζητούν όλα δικά τους. Η μόνη λύση είναι η Τουρκία να προσεγγίσει την Ε.Ε. Σε αυτό συμφωνήσαμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment