PeristeriNews.gr
Uncategorized

Συμφωνία «διαλόγου και συνεργασίας» μεταξύ Κούβας – Ε.Ε.


Ευρωπαϊκή Ένωση και Κούβα υπέγραψαν συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεών τους, η οποία εκκρεμούσε επί δεκαετίες λόγω των ευρωπαϊκών ανησυχιών για τον σεβασμό ή μη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί της Καραϊβικής.

Η Κούβα ήταν η μόνη λατινοαμερικανική χώρα η οποία δεν είχε υπογράψει συμφωνία «διαλόγου και συνεργασίας» με το μπλοκ των 28 χωρών για ζητήματα όπως το εμπόριο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η μετανάστευση.

Τη συμφωνία υπέγραψαν τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια και η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι στις Βρυξέλλες, μετά από χρόνια επίπονων διαπραγματεύσεων.

Η Ιταλίδα αξιωματούχος της Ε.Ε. συλλυπήθηκε την Κούβα για την απώλεια του ιστορικού ηγέτη της, Φιντέλ Κάστρο και τόνισε ότι είναι φυσικό η Ένωση να έρχεται εγγύτερα στην Αβάνα όσο η Κούβα αλλάζει και προοδεύει.

Το 2003, η Ε.Ε. είχε επιβάλει κυρώσεις στην Κούβα και είχε διακόψει τις επαφές μαζί της λόγω κύματος καταστολής δημοσιογράφων και δημοκρατικών ακτιβιστών, με τις επαφές Βρυξελλών – Αβάνας να αρχίζουν ξανά το 2008.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/2

Peristeri News

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σι Τζινπίνγκ

Peristeri News

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Φιλαδέλφεια: Ο Γ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί

Peristeri News

Leave a Comment