PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συλλυπητήρια Πούτιν – Μεντβέντεφ στην μητέρα του Νεμτσόφ


O πρόεδρος της Ρωσίας υποσχέθηκε σήμερα στη μητέρα του δολοφονηθέντος στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης ότι οι ρωσικές αρχές θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δολοφόνους του γιου της.

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα στη μητέρα του δολοφονηθέντος στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ ότι οι ρωσικές αρχές θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δολοφόνους του γιου της, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο 55χρονος Νεμτσόφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη σε περιοχή κοντά στο Κρεμλίνο χθες και σήμερα οι υποστηρικτές του έχουν εναποθέσει λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του.

Σε ένα τηλεγράφημα που έστειλε στη Ντίνα Έιντμαν, τη μητέρα του Νεμτσόφ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε: «θα γίνουν τα πάντα προκειμένου εκείνοι που σχεδίασαν και διέπραξαν αυτό το φρικτό και κυνικό έγκλημα να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο Νεμτσόφ άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία, την πολιτική και δημόσια ζωή της Ρωσίας και πάντα υπερασπιζόταν τις θέσεις του με ειλικρινή και τίμιο τρόπο.

«Συμμερίζομαι με ειλικρίνεια την οδύνη που νιώθετε» προσέθεσε ο Πούτιν.

Και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Νεμτσόφ, ο οποίος υπήρξε σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι συγκλονισμένος από αυτό τη στυγνή και κυνική δολοφονία».

«Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για την κοινωνία μας, καθώς εκείνος υπερασπιζόταν πάντα την ελευθερία και τις αξίες» τόνισε ο ίδιος και σημείωσε ότι ο Νεμτσόφ ήταν «ένας άνθρωπος με αρχές και μια ισχυρή προσωπικότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σκάφος με μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά της Τουρκίας

Peristeri News

Οι Ρώσοι ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές

Peristeri News

Στην Αίγυπτο η πρόεδρος της Κομισιόν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Ιταλίας και Βελγίου

Peristeri News

Leave a Comment