PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α. «Δαφνί») προγραμματίζουν για την Τετάρτη 16 Μαΐου οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τα άρθρα για την Ψυχική Υγεία που περιλαμβάνονται σε προς ψήφιση σχέδιο νόμου.

Το σωματείο των εργαζομένων στο ΨΝΑ υποστηρίζει ότι με τα επίμαχα άρθρα προωθείται η μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα κ.λπ.) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

«Το έργο το έχουμε ξαναδεί, πολλές δομές θα καταργηθούν (όπως συνέβη επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη με τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που μεταφέρθηκαν από 1-1-2015 στις ΥΠΕ). Οι εναπομείνασες δομές μελλοντικά θα καταλήξουν στους ιδιώτες με τις ΜΚΟ και την ΑΕΜΥ Α.Ε. διαλέγοντας φυσικά τους φιλοξενούμενους ασθενείς τους έχοντες πορτοφόλι και οικογενειακό περιβάλλον. Η κατάσταση θα γίνει δραματική για τους άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς που θα βρεθούν στις γέφυρες, στα πάρκα και στις πλατείες», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Διαμηνύοντας λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα επιτρέψουν «τη συρρίκνωση, συγχώνευση, κατάργηση, μεταφορά ή μετακίνηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, κλείσιμο Κλινικών, ή υπηρεσιών του Νοσοκομείου» καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί στην κεντρική είσοδο του «Δαφνίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment