PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Χρειάζεται αναπτυξιακό σχέδιο


Την άποψη πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Θράκης «Δέλτα TV».

Την άποψη πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Θράκης «Δέλτα TV», ενώ εκτίμησε ότι πάνω από όλα χρειάζεται αναπτυξιακό σχέδιο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως «το Ποτάμι με κάθε τρόπο προσπαθεί να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια για μια λύση μέσα σε ευρωπαϊκά πλαίσια» και πρόσθεσε ότι «χωρίς να ζητάμε κάποια ανταλλάγματα – όπως το κάνουν μονίμως άλλοι πολιτικοί – θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία για το καλό της χώρας, και μετά θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όσα μπορούμε να διορθώσουμε, από την κυβερνητική πολιτική».

Διευκρίνισε όμως πως «θα πρόκειται για μια μικρή συμφωνία που δεν θα αφορά τα μεγάλα ανοικτά ζητήματα της χώρας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί μπορούσε, όπως είπε, «να έχει κάνει μια συμφωνία από τον Φεβρουάριο, ήταν όμως ακόμη υπό την επήρεια ενός αριστερίστικου πνεύματος κι έλεγε ότι ‘’δεν χρειαζόμαστε τα λεφτά της Ευρώπης, δεν χρειαζόμαστε τα μνημονιακά λεφτά’’».

«Η οικονομική κρίση δεν έρχεται ποτέ μόνη της. Συνοδεύεται κι από εθνικές κρίσεις. Έχουμε πολλές αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση. Διαπραγματεύτηκε αργά, διαπραγματεύτηκε με λάθος ανθρώπους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Δεν είμαι σίγουρος ότι η συμφωνία που τελικά θα υπογράψουμε θα είναι η καλύτερη δυνατή για τη χώρα. Προς το παρόν όμως δεν έχουμε άλλη λύση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσον η όποια συμφωνία θα είναι ένα ακόμη μνημόνιο, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε ότι «σημασία έχει η ουσία και όχι το παιχνίδι με τις λέξεις»: «Αν πάντως έρθει ένα κείμενο το οποίο θα δεσμεύει τους Έλληνες και ταυτόχρονα θα δίνει στους Έλληνες ορισμένα άλλα πράγματα, τότε ουσιαστικά μιλάμε για ένα καινούριο μνημόνιο, όπως κι αν θέλει να το λέει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε τέλος πως το σημαντικότερο όλων δεν είναι πώς θα διευθετήσεις τα δανεικά σου. «Το βασικό ζητούμενο είναι πώς θα αυξήσεις την παραγωγή σου, πώς θα αυξήσεις το ΑΕΠ, πώς θα μειώσεις την ανεργία, πώς θα κλείσεις την ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Για όλα αυτά, πάνω απ’ όλα και πέρα από διαπραγματεύσεις, χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment