PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν off-shore ή λεφτά στο εξωτερικό


«Οι πολιτικοί δε μπορεί να έχουν ούτε offshore ούτε λεφτά στο εξωτερικό και όσοι έχουν, πρέπει να υποχρεωθούν να φέρουν τα λεφτά πίσω», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στο Mega «δεν μπορεί άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στα κοινά και θέλουν να σώσουν τη χώρα να έχουν ασφαλείς καταθέσεις στο Λονδίνο όπως συμβαίνει τώρα με μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και σε ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, εκτίμησε ότι ενώ η αξιολόγηση θα μπορούσε να είχε κλείσει από το Νοέμβριο «η μεγάλη καθυστέρηση φέρνει συνέχεια απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών». «Αυτό γίνεται και για δύο επιπλέον λόγους. Ο ένας είναι διότι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κάποια μέτρα άρα προεξοφλούν την αποτυχία τους και ζητούν ακόμη περισσότερα και ο δεύτερος είναι ότι όσο αυτή η κουβέντα συνεχίζεται πάνω στις γραφειοκρατικές νοοτροπίες – ας μου επιτραπεί ο όρος – των θεσμών, τόσο βρίσκουν κενά», εξήγησε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι η επιβολή νέων φόρων δε θα αποδώσει και ότι χρειάζεται μια διαφορετική ανάγνωση του μνημονίου καθώς πρέπει να κόψουμε τις σπατάλες και όχι να προσθέτουμε συνεχώς νέους φόρους.

Για το θέμα των περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία είπε ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν και αυτό θα είναι μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους άνεργους που έχουν προσόντα και είναι εκτός της αγοράς εργασίας

Ερωτηθείς για το ρόλο που μπορεί να έχει ο Κώστας Σημίτης στο χώρο του Κέντρου, είπε ότι είναι από τα ελάχιστα εθνικά κεφάλαια της χώρας. «Τον ακούμε, τον υπολογίζουμε αλλά δεν πρέπει να τον εμπλέκουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment