PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Όπως και τώρα στο χιονιά κάποιοι δήμοι δεν έχουν προβλήματα, γιατί οι δήμαρχοι και οι υπηρεσίες λειτουργούν. Κάποιοι άλλοι έχουν σοβαρά προβλήματα επειδή συμβαίνει το αντίθετο. Έτσι και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, αυτό που λέμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν υπάρχει», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που προσπαθούν και κάνουν κάποιες ενέργειες, αλλά πολιτική ασφάλεια σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται».

«Δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι να βγαίνουν με καλάσνικοφ το ξημέρωμα και να πυροβολούν στο κέντρο της πόλης. Είναι αδύνατον να το αποδεχθεί ο πολίτης αυτό. Έχουμε ζητήσει στο παρελθόν την παραίτηση του κ. Τόσκα και θα επιμείνουμε ότι η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει υπουργό Προστασίας του Πολίτη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό και στη χθεσινή συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «δεν είναι εύκολο να έχουμε λύση στις διαβουλεύσεις της Γενεύης αλλά μπορεί να υπάρξει αρχικά πρόοδος και στη συνέχεια να εξεταστούν εκ νέου τα δύσκολα θέματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη λέγοντας ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς και οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δοθεί λύση, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως γινόταν σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση επισήμανε ότι δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό παρά μόνο φευγαλέα προς το τέλος της και ότι ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γίνεται προσπάθεια να κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment