PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας ο Αλ. Τσίπρας


Το 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι φέτος καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για την ειδική αγωγή. Σημείωσε ακόμη ότι έγιναν 9.500 διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργήθηκαν 578 τμήματα πανελλαδικά, εκ των οποίων στην Πελοπόννησο 27 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 16 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύθηκαν έξι νέες σχολικές μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τα ειδικά σχολεία χαρακτήρισε την προτεραιότητα βαθιά πολιτική επιλογή και όχι επικοινωνιακή, σημειώνοντας ότι αφορά σχετικά λίγους, αλλά είναι ζήτημα ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες.

Το βασικό ζήτημα που απασχολεί το 1ο ειδικό σχολείο είναι η ανεπαρκής και ακατάλληλη κτηριακή υποδομή για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, ενώ, όπως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, υπάρχει ήδη οικόπεδο ιδιόκτητο για ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου ειδικών προδιαγραφών. Όπως σημείωσαν στη σύσκεψη οι υπουργοί Απόστολος Χαρίτσης και Χρ. Σπίρτζης, υπάρχει ειδικό ταμείο υποδομών για αξιοποίηση πόρων της ΕΕ και ιδιωτικών πόρων (ΣΔΙΤ) με προτεραιότητα στη σχολική στέγη.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αναφέρθηκε στις 9.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης είπε ότι οι δομές στην Πελοπόννησο, σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είναι πιο πλήρεις από ποτέ.

Μαθητές του σχολείου προσέφεραν δώρα στον Πρωθυπουργό με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει: «Αυτά τα δώρα είναι τα πιο ωραία και τα πιο ελπιδοφόρα, η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας σε δύσκολες συνθήκες είναι να βλέπουμε αυτή τη ζεστασιά και αυτό το χαμόγελο. Σε αυτή τη ζωή όποιος δίνει παίρνει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment