PeristeriNews.gr
Απόψεις

«Στο Περιστέρι ζούμε τις γιορτές»


Γράφει ο Κωνσταντίνος Γεννάδης

gennadis_smallΤα Χριστούγεννα απέχουν λίγες μόνο εβδομάδες. Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έρχονται στο τέλος κάθε έτους, και έχουν έναν χαρακτήρα προσωπικού απολογισμού για την χρονιά που φεύγει.

Δίνουν όμως και μια νότα αισιοδοξίας  για το μέλλον, καθώς υπάρχει διάχυτη η προσδοκία και η πεποίθηση ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα την χρονιά που έρχεται.

Σε προσωπικό επίπεδο, έχω συνδυάσει τις εορταστικές αυτές ημέρες με παιδικές μνήμες από βόλτες που κάναμε όλοι οικογενειακώς (εγώ, ο πατέρας μου και η νεαρότερη αδερφή μου) στο κέντρο των Αθηνών κυρίως, αλλά και του Πειραιά.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τότε ήταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, οι στολισμένοι δρόμοι και οι βιτρίνες με διάφορα χριστουγεννιάτικα είδη και δώρα. Η συγκίνηση και η χαρά ήταν μεγάλη, και αυτά τα παιδικά βιώματα είναι έντονα αποτυπωμένα και σήμερα.

Οι βόλτες όμως αυτές είχαν την εξής ιδιαιτερότητα: Για να επισκεφτείς την Αθήνα και τον Πειραιά, είτε με το δικό σου αυτοκίνητο είτε με τις δημόσιες συγκοινωνίες, έπρεπε να έχεις απεριόριστο χρόνο για την επίσκεψή σου. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από το Περιστέρι για να μεταβεί κάποιος στην Αθήνα ήθελε 45 λεπτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, η ανάγκη να επισκεφτεί ο Περιστεριώτης μια άλλη περιοχή στην διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων έχει εκλείψει.

Και τούτο διότι η πόλη του Περιστερίου είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους χριστουγεννιάτικους προορισμούς στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

sarantaporou_xristougenna

Το Περιστέρι είναι μια πόλη που πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Οι τρεις σταθμοί του Μετρό (Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη) καθιστούν την πρόσβαση στην πόλη ιδιαίτερα εύκολη.

Χώροι εστίασης και αναψυχής, και μια αγορά από τις μεγαλύτερες στην Δυτική Αττική, καθιστούν την βόλτα για καφέ, για φαγητό και για ψώνια μια ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα.

Οι στολισμένοι δρόμοι και το εορταστικό χρώμα στις πλατείες αλλά και στις γειτονιές της πόλης, σε προσκαλούν να την εξερευνήσεις, και να σαγηνευτείς από την ομορφιά της.

Βεβαίως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ζούμε σε εποχές οξύτατης οικονομικής κρίσης, και ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμα και τα απαραίτητα προς το ζην.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της Δημοτικής Αρχής, που με αποθέματα αγάπης και αλληλεγγύης στέκεται αρωγός στους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βιώσουμε και την μαγεία των εορτών.

xristougenniatiko_dentro_peristeri

Οφείλουμε όμως και ατομικά να στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, που μας έχουν ανάγκη. Άλλωστε η αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι το βαθύτερο νόημα των εορτών των Χριστουγέννων,  οι οποίες είναι κατ’ εξοχήν γιορτές αγάπης.

Σε αυτή την πόλη που γεννηθήκαμε, που μεγαλώσαμε, που ερωτευτήκαμε, που δραστηριοποιούμαστε σήμερα επαγγελματικά, είναι ευλογία να μένεις και να την χαίρεσαι στις εορτές των Χριστουγέννων. Εμείς στο Περιστέρι ζούμε τις γιορτές, και σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την πόλη μας και να τις ζήσετε μαζί μας !!

Θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους τους αναγνώστες της εφημερίδας καλές γιορτές με υγεία, για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά και για όλο τον κόσμο.

 

*Η άποψη δημοσιεύτηκε στην εφημεριδα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment