PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο Άγιο Όρος θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας


Δεύτερη επίσκεψη μέσα σε λίγα χρόνια αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Άγιο Όρος, στα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 29 του μηνός ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Γραφείο του Πρωθυπουργού έστειλε επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea, ο Πρωθυπουργός έστειλε την Πέμπτη επιστολή στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, η οποία με την σειρά της κάλεσε τους αντιπρόσωπους των 20 Μονών “εις έκτακτον συνεδρίαν”, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Πληροφορίες του romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Άγιον Όρος για περίπου μιάμιση ημέρα, αφού το πρόγραμμά του είναι πάρα πολύ επιβαρυμένο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα αφιχθεί στο Άγιον Όρος, μετά από πρόσκληση της Ι.Μ. Παντοκράτορος, για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας που ολοκληρώθηκε φέτος.

Επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη από ομάδα Αγιορειτών, οι οποίες θα κορυφωθούν στην συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας, την Παρασκευή.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί ξανά το Άγιο Όρος τον Αύγουστο του 2014.

Οι φωτογραφίες της επίσκεψής του, έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, καθώς επρόκειτο μόλις για την δεύτερη φορά που αρχηγός της Αριστεράς επισκεπτόταν το Άγιο Όρος.

Τότε, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα διήρκησε τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment