PeristeriNews.gr
Media

Στοχευμένες κινητοποιήσεις και απεργίες


Ψήφισμα εργαζομένων στο “Πρώτο Θέμα” και στο www.protothema.gr

Οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που εργάζονται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στην ιστοσελίδα protothema gr., συζήτησαν στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που συγκλήθηκε το απόγευμα της 9ης Δεκεμβρίου του 2010, την κρίση στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης σε συνάφεια με την γενική οικονομική κρίση.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης και ορισμένων ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να εκθεμελιώσουν τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης εγκαθιδρύοντας ένα μοντέλο ελαστικοποιημένης και υποαμοιβόμενης εργασίας που ευνοεί τα σχέδιά τους να μεταθέσουν όλο το κόστος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, διαφυλάσσοντας τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις περιουσίες που δημιούργησαν την τελευταία εικοσαετία.

Εκφράζουν την ειλικρινή, πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των μέσων ενημέρωσης που ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, των περικοπών στις αμοιβές τους και βλέπουν την εργασία τους να υποβαθμίζεται.

Καταγγέλουν την παρελκυστική τακτική των ιδιοκτητών οι οποίοι αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαπραγματευθούν με την ΕΣΗΕΑ προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο.

Ζητούν επίσης την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Θεωρούν ότι οι ενέργειες από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργάνων θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες και στοχευμένες με κινητοποιήσεις και απεργίες στα συγκροτήματα και στα μέσα ενημέρωσης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα (ΔΟΛ, Πήγασος, Σκάι, Alter και αλλού), πάντοτε σε συνεργασία και σε συναπόφαση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment