PeristeriNews.gr
Media

Στον ΔΟΛ ο Βασίλης Μουλόπουλος


Πρόταση στον επί δύο δεκαετίες διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού), πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και μέχρι πρότινος πρόεδρο του δ.σ. της «Αυγής» -σύμφωνα με την εφημερίδα- Βασίλη Μουλόπουλο, κατέθεσε η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη τη Δευτέρα, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Σύμφωνα με τον ΔΟΛ, ο κ. Μουλόπουλος «απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Σε δήλωσή του, ο κ. Μουλόπουλος επεσήμανε ότι «η τριαντάχρονη θητεία μου στον ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Οι εξελίξεις στον ΔΟΛ προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση δεν αντέχει την ελεύθερη δημοσιογραφία

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντάς της ότι τοποθετεί τοποτηρητή στον Οργανισμό, καθώς και ότι δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της», αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει, η στάση της κυβέρνησης προς τους εκδότες είναι η εξής:

  • «Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους».
  • «Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους».
  • «Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει».

Η Ν.Δ. καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης», καταλήγει η Πειραιώς.

Eυ. Βενιζέλος: Αποτέλεσμα χυδαίου εκβιασμού οι εξελίξεις στον ΔΟΛ

Για «χυδαίο εκβιασμό που καιρό τώρα οργανώνουν  οι  κυβερνώντες» και «επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας», που «έφεραν αποτέλεσμα», κάνει λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Την παράδοση των  ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς. Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως τονίζει, «υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι  τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».

Ανδ. Λοβέρδος: Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι», αναφέρει σε σχόλιό του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον “δικό τους” Μουλόπουλο στο ΔΟΛ και θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ’ ουσία», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

«Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το σχόλιο του KKE για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

«Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια», σχολίασε το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

ΔΗΜΑΡ: Τελικά ο νέος «επενδυτής»  στον ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί  ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές.  O tempora o mores!», αναφέρει σε σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι «τελικά ο νέος “επενδυτής” ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στ. Θεοδωράκης: Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ ο ΔΟΛ

«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο», σχολίασε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. τώρα και στα ΜΜΕ», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΙΔΗΣΟ: Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια

«Ο ΔΟΛ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ζήτησε από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, δημοσιογράφο, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, “να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ και ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση”. Ποτέ στη μετά τη Μεταπολίτευση ιστορία του τόπου, δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου», σχολιάζει από την πλευρά του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προσθέτοντας: «Και μάλιστα, για ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία μιας εκδοτικής επιχείρησης».

Το ΚΙΔΗΣΟ σημειώνει ότι «μπροστά στο σημερινό γεγονός, ωχριούν και οι απαράδεκτες από κάθε άποψη υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια».

“Ανεξάρτητα δε, από το αν ισχύουν ή όχι οι πληροφορίες περί συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μουλόπουλο, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα και δεν είναι ρητορικό: Μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά; Στο ερώτημα έχει ευθύνη να απαντήσει κάθε δημοκράτης και αριστερός πολίτης», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ, υπενθυμίζοντας ότι «αυτά συμβαίνουν ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment