PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του κηδεύτηκε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος


«Αθάνατος»… «ήρωας» και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Με αυτό τον τρόπο είπαν το τελευταίο αντίο, σήμερα το μεσημέρι, πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι που παραβρέθηκαν, στην εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, στον 34χρονο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος ήταν ο χειριστής του μοιραίου Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 2 το μεσημέρι, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας, του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Φώτη Κουβέλη, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, του Τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, βουλευτών, και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Τον επικήδειο με μεγάλη συγκίνηση στα λόγια του, εκφώνησε ο σμηναγός και συμμαθητής του Σπύρος Καρέλης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν θαυμάσιο άνθρωπο και συμμαθητή, τονίζοντας πως η άπονη μοίρα δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το θαυμαστό έργο του. Το κενό της απουσίας σου, κατέληξε, είναι τεράστιο.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ανέφερε, πως έφυγε από τη ζωή ένας άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος”, για να προσθέσει:

“Τύχαινε να τον ξέρω από μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών του. Τον συνάντησα πριν 20 μέρες, όταν του έσφιξα το χέρι και του είπα είσαι γενναίος, κατά την επίσκεψή μου στη Σκύρο. Σήμερα τον αποχαιρετώ. Και τον αποχαιρετώ έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας”.

Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πρόσκρουσης

Ο καταγραφέας πρόσκρουσης του Mirage 2000-5 που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ανοιχτά της Σκύρου, με αποτέλεσμα τον θάνατο του χειριστή του Γιώργου Μπαλταδώρου εντοπίστηκε το Σάββατο σε βάθος 800 μέτρων από τα στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και άλλα τμήματα από το μοιραίο αεροσκάφος, ενώ στην συνέχεια με την βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) θα ξεκινήσει η ανέλκυσή τους.

Τα τμήματα του αεροπλάνου που θα ανελκυστούν μαζί με τον καταγραφέα πρόσκρουσης θα βοηθήσουν σημαντικά στην διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment