PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Γιούνκερ


Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Γιούνκερ στην ανεπίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον κ. Σαμαρά…

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλον Γιούνκερ ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Γιούνκερ στην ανεπίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον κ. Σαμαρά.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιούνκερ τελευταία φορά που είχε έρθει στην Ελλάδα με την ιδιότητα του προέδρου της Κομισιόν ήταν στις 4 Αυγούστου.

Τότε είχε αναφερθεί στη «μεγάλη μάχη» που έδωσε για να καταφέρει να αντιταχθεί σε όσους ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από το ευρώ. Μάλιστα τότε είχε αναφερθεί στις άριστες σχέσεις του με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον αισθάνεται «φίλο και αδελφό».

Επίσης στις 30 Αυγούστου, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και λίγο πριν την προπαρασκευαστική συνάντηση των Παρισίων ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος είχε αναφερθεί στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στις ευοίωνες προοπτικές εν όψει της επικείμενης τότε αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος όπως και μετά την ολοκλήρωσή της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment