PeristeriNews.gr
Media

ΣτΕ: Ξεκίνησε η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες


Περίπου στις 6 μ.μ. ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά τα σενάρια περί αναβολής της.

Η διάσκεψη ήταν «στον αέρα» μετά από την απρόσμενη εισαγωγή στην εντατική μέλους της διάσκεψης της Ολομέλειας -μετά από καρδιακό επεισόδιο-, καθώς άλλος ένας σύμβουλος της Επικρατείας (αναπληρωματικό μέλος), ο οποίος είχε σπάσει το πόδι του, είναι σε αναρρωτική άδεια, χωρίς να έχει συμμετάσχει στις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Το γεγονός της απουσίας ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης που εξετάζει τις τηλεοπτικές άδειες από μόνο του δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ήδη στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ ένας αναπληρωματικός σύμβουλος, ο οποίος μπορεί -κατ΄αρχάς- να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνίδια ασθένεια του συμβούλου της Επικρατείας.

Νωρίτερα, δικαστές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να τεθούν και άλλα ζητήματα κατά την έναρξη της διάσκεψης (εκτός των καθαρά νομικών), έτσι ώστε να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ’ αόριστον αναβολή μέχρι να αναρρώσει ο σύμβουλος της Επικρατείας και να μπορεί να συμμετέχει στη διάσκεψη.

Παράλληλα, οι δικαστικοί λειτουργοί επεσήμαιναν ότι δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα και για τον δικαστή που συμμετέχει στην διάσκεψη, σε βάρος του οποίου ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου με αφορμή τη φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014, που εισήλθε στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής.

Ο πρώτος κύκλος των διασκέψεων δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς την προηγούμενη Παρασκευή τέθηκαν παράπλευρα νομικά ζητήματα και δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment