PeristeriNews.gr
Media

ΣτΕ: Αναστολή της απόφασης για παύση λειτουργίας του MEGA


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA (Τηλέτυπος Α.Ε.) και ζητά να ακυρωθεί η 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία υποχρεώνει το σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του. Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του πάγωσε την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας Ηλίας Μάζος και η κυρία αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι -τη Δευτέρα- το ΕΣΡ, με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά, αποφάσισε ότι το Mega πρέπει να «τερματίσει τη λειτουργία του», κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», ανέφερε το διατακτικό της απόφασης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment