PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στήριξη στα νησιά ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας


Για έμπρακτη στήριξη της νησιωτικότητας εκ μέρους της πολιτείας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την απόφαση για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι «η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικότητας» και προανήγγειλε την εξίσωση του κόστους μετακίνησης.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα εφαρμοστεί για το 2018 και προγραμματίζεται να επεκταθεί και το 2019.

Στο βίντεο, το οποίο συνοδεύει την ανάρτηση, γίνεται λόγος για μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου σε 49 νησιά της χώρας και θα ωφελήσει τους μόνιμους κατοίκους, τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των συγκεκριμένων νησιών.

Ο προϋπολογισμός του μέτρου για το 2018 ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και θα προβλέπεται ετήσια επιδότηση εισιτηρίων από 500 έως 1.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Την ίδια ώρα, πάντως, αλαλούμ επικρατεί για τη διάρκεια ισχύος του μέτρου μείωσης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Λέρος).

Στο ΦΕΚ αναγράφεται ότι το μέτρο θα έχει ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2018, παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για επ’ αόριστον εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η αναγραφή της ημερομηνίας είναι καθαρά τυπική και ότι ισχύει κανονικά η δημόσια εξαγγελία του κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment