PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σοκ με κρούσμα παιδικής πορνογραφίας στο Περιστέρι


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 23χρονου Αλβανού και ενός 20χρονου Έλληνα, για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και των πορνογραφικών αναπαραστάσεων, που διαπράχθηκαν σε βάρος ανήλικης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του πατέρα μιας 14χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, έχοντας αποκτήσει με παράνομο τρόπο πρόσβαση στο προφίλ της κόρης του σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ανάρτησε δημόσια άσεμνες φωτογραφίες της.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, η 14χρονη γνώρισε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης τον 23χρονο με τον οποίο ξεκίνησαν διαδικτυακές συνομιλίες και εκείνος την έπεισε να του στείλει γυμνόστηθες φωτογραφίες της.

Μόλις έγινε αυτό, ο νεαρός ανέβασε αυτή την φωτογραφία στον τοίχο της αλλά και στον δικό του, με αποτέλεσμα όλοι οι διαδικτυακοί φίλοι τους να βλέπουν την δημόσια διαπόμπευσή της.

Απελπισμένη, η 14χρονη ζήτησε την βοήθειά του 20χρονου, που είχε γνωρίσει και αυτόν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, για να «κατεβάσουν» αυτές τις φωτογραφίες.

Ο νεαρός ζήτησε τους κωδικούς της και όταν εκείνη τους έδωσε, αυτός πήρε την φωτογραφία και την έκανε φωτογραφία προφίλ. Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς της ζήτησε να κάνει μαζί του και live συνομιλία, κάτι που η κοπέλα αρνήθηκε ζητώντας την βοήθεια του πατέρα της ο οποίος απευθύνθηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων, στις κατοικίες του 23χρονου και του 20χρονου στο Περιστέρι.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις κατοικίες του 23χρονου και του 20χρονου, από την επιτόπια έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοικία του 23χρονου πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοικία του 20χρονου φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στην κατοικία του 20χρονου, εντοπίστηκε στην κατοχή του συγκατοίκου του, 25χρονου Έλληνα, ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 1 κιλού και 40 γραμμαρίων καθώς και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Ο 25χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια αστυνομική αρχή για το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, ενώ τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές κατασχέθηκαν.

Τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου και του 20χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment