PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης – N.Δ.


Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την εφόλης της ύλης συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και με φόντο όλες τις τελευταίες εξελίξεις, από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και τα περί καθαρής εξόδου έως την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δεσμεύθηκε μεταξύ άλλων για μείωση της φορολογίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει νέο μνημόνιο. Παράλληλα έκανε λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας και της διάκρισης εξουσιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφορικά με το Σκοπιανό, υπογράμμισε ότι η ΝΔ θέλει «ολοκληρωμένη συμφωνία».

Στο στόχάστρο της κυβέρνησης βρέθηκε αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη το 1963 και την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Σε σκληρή ανακοίνωσή του το Μαξίμου  κάνει λόγο για «αντικοινωνικό μένος» του κ. Μητσοτάκη, ενώ τον εγκαλεί ότι δεν γνωρίζει ποιοι δολοφόνησαν τον Λαμπράκη.

Πυρά και από τον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη. «Τι τον νοιάζει τον 17χρονο που θα ψηφίσει για πρώτη φορά σήμερα τι έγινε το 1963, αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης. Σωστά. Ειδικά μάλιστα όταν συγκεκριμένος 17χρονος που επιτέθηκε στον Μπουτάρη και συνελήφθη, δήλωσε απολογούμενος ότι είδε κόσμο που τον έβριζε και επιτέθηκε κι αυτός!!» έγραψε στο Twitter ο υπουργός. Στη συνέχεια επανήλθε στο σχολιασμό της συνέντευξης, εξαπολύοντας βέλη για τα σχόλια του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την απόδοση του Γιάννη Μπουτάρη ως δημάρχου.

Από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για επιχείρηση «σοκ και δέος» κατά του κοινωνικού κράτους και προσπάθεια «ισοπέδωσης του Δημοσίου».

Με αφορμή την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης και τα όσα σχολίασε το κυβερνών κόμμα, εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίζει σκοπίμως «την φιλοπατρία με την άκρα Δεξιά». Αναφερόμενος δε στα θέματα της οικονομίας, τόνισε ότι είναι πολιτικά ασήμαντη η συζήτηση περί καθαρής εξόδου και επέκρινε την κυβέρνηση για τη νομοθέτηση της αύξησης των συντάξεων. Εκτίμησε δε ότι δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογές μέσα στο 2018.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment