PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε πύρινο κλοιό τα Κύθηρα για τρίτη μέρα


Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Πιτσινιάδες Μυλοποτάμου, στα Κύθηρα.

Τα δύο μεγάλα μέτωπα που υπάρχουν αυτή την ώρα στο νησί είναι στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους.

Αργά χθες το βράδυ ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη έχουν καεί μέχρι στιγμής 15.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, ενώ κάτοικοι του νησιού των οποίων τα σπίτια βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα ενισχύονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο νησί 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, ενώ αναμένονται και άλλες δυνάμεις.

Έπειτα από σχετικό αίτημα του δημάρχου Κυθήρων, η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, διαβεβαίωσε πως η αρωγή και η στήριξη της Περιφέρειας προς τα Κύθηρα δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο σε τούτες τις δύσκολες ώρες, αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα απαιτηθεί σειρά έργων υποδομής.

https://www.youtube.com/watch?v=gqBFOa8WeZI

40 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Στο μεταξύ, υψηλός για ακόμη μία ημέρα παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας και για τα νησιά Κρήτη, Λέσβος, Χίος και Κύθηρα.

Στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 40 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment