PeristeriNews.gr
Media

Σε πορεία πτώχευσης η Leo Burnett


Άλλη μια διαφημιστική εταιρεία δεν αντέχει την κρίση.

Αίτηση πτώχευσης σκοπεύει να καταθέσει, εντός των ημερών, η Leo Burnett και ο μόνος λόγος που καθυστερεί την εξέλιξη αυτή φαίνεται να είναι η απεργία των δικαστικών.

Πρόκειται για μια κίνηση που σημαίνει το τέλος της πορείας της εταιρείας στην εγχώρια διαφημιστική αγορά.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες η αίτηση πτώχευσης της Leo Burnett ήταν να κατατεθεί είτε την Παρασκευή είτε σήμερα αλλά η απεργία των δικαστικών υπαλλήλων φαίνεται πως λειτούργησε ανασταλτικά.

Το πιθανότερο είναι, πάντως, η “αυλαία” να πέσει για την εταιρεία μέσα στην εβδομάδα καθως όπως φαίνεται, πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Publicis Groupe, της μητρικής εταιρείας της Leo Burnett, ενήμερος για την οποία είναι και ο ισχυρός άνδρας του πολυεθνικού Ομίλου Maurice Levy.

Συμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες, η απόφαση για την πτώχευση της Leo Burnett ανακοινώθηκε και επίσημα στα στελέχη της εταιρείας το βράδυ της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου.

Όπως όλα δείχνουν, η εταιρεία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το επιπλέον «άνοιγμα» (ύψους περίπου 21 εκατ. ευρώ) που εκτιμάται πως προκλήθηκε μετά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ενώ ακόμη πιο δύσκολη φαίνεται πως έκαναν την κατάσταση α) η πρόσφατη αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν για την εταιρεία οι πρώην εργαζόμενοι της, η οποία σήμανε την δέσμευση της περιουσίας της και β) η κίνηση της Alpha Βank να ξεκινήσει κατασχέσεις οφειλών εις χείρας τρίτων για απαιτήσεις της από τη Leo Burnett, οι οποίες εκτιμάται πως αγγίζουν τα 1,3 εκατ ευρώ.

Όλα αυτά «πλήγωσαν» βαθιά την ρευστότητα της Leo Burnett και δεν επέτρεψαν την εκ μέρους της καταβολή στα media της πρώτης δόσης, όπως προέβλεπε η περιβόητη συμφωνία για το haircut, οξύνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Aυτή την στιγμή πληροφορίες θέλουν τους ανθρώπους της Leo Βurnett Αthens και του Publicis Groupe να βρίσκονται σε συζητήσεις με τους πολυεθνικούς πελάτες του δικτύου προκειμένου να τους διαβεβαιώσουν πως πρόθεση του Ομίλου είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους στην ελληνική αγορά με τις Starlink και Black Pencil.

Όπως φαίνεται, βέβαια, πέρα από κάποιες αρχικές συζητήσεις, οι πελάτες αυτοί δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει πως θα κινηθούν και, μάλλον, θα πρέπει να θωρούνται πιθανές και κάποιες απώλειες για το Publicis Groupe.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment