PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: «Συγκεκριμένη πρόταση» για κατάπαυση του πυρός στη Συρία


Η Ρωσία έχει κάνει «συγκεκριμένη» πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Συρία και αναμένει πλέον την αμερικανική απάντηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, πριν αρχίσει η συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

«Κάναμε προτάσεις για κατάπαυση, προτάσεις οι οποίες είναι εντελώς συγκεκριμένες», είπε ο κ. Λαβρόφ κατά την έναρξη της διμερούς συνάντησης στο Μόναχο, ενόψει της διάσκεψης της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας (ΔΟΣΣ, 17 κράτη και τρεις διεθνείς οργανισμοί).

«Αναμένουμε την αμερικανική απάντηση πριν από την υποβολή της στη ΔΟΣΣ», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ο κ. Κέρι, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις αφορούν «όλες τις διαστάσεις της σύρραξης στη Συρία», ενώ οι Αμερικανοί επικρίνουν έντονα τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, ειδικά αυτούς στο Χαλέπι.

«Ασφαλώς σε μια δεδομένη στιγμή θέλουμε να υπάρξει πρόοδος στα ζητήματα της ανθρωπιστικής πρόσβασης και της κατάπαυσης του πυρός», σημείωσε ακόμη ο κ. Κέρι.

Ο κ. Λαβρόφ, αργότερα εντός της ημέρας, θα έχει συνάντηση στο Μόναχο και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, με αντικείμενο τη συριακή κρίση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment