PeristeriNews.gr
Συνταγές

Ριζότο με θαλασσινά


Ένα υπέροχο ριζότο θαλασσινών, με όλη τη γεύση και τις αγαπημένες μυρωδιές της θάλασσας. Ετοιμάζεται πολύ εύκολα.

Υλικά

1 φλ. ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες
4 γαρίδες καθαρισμένες
8 μύδια χωρίς κέλυφος
1 μικρή τεμαχισμένη σουπιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φλ. νερό χλιαρό
λίγο λευκό κρασί για το άχνισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός
100 γρ. τυρί παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

– Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

– Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.

– Βάζουμε το ρύζι, αφού το ξεπλύνουμε καλά και ανακατεύουμε, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά.

– Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment