PeristeriNews.gr
Συνταγές

Ρεβύθια με κιμά


Τα όσπρια με κρέας είναι ένας συνδυασμός καταπληκτικός.

Υλικά

500 γρ ρεβύθια αποφλοιωμένα
200 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός ντομάτας
1 κουτάλι της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτάλι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 τεμ κύβος λαχανικών
Μοτσαρέλα σε φέτες προαιρετικά ή κάποιο άλλο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ καθαρίζουμε, πλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό να μουλιάσουν.

Την άλλη μέρα τα βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και βάζουμε άλλο νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν και να μαλακώσουν.

Συγχρόνως, καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε τον κιμά.

Τον σοτάρουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και σβήνουμε με το κρασί.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό να σκεπάζει τον κιμά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε την φωτιά και περιμένουμε να τελειώσει το βράσιμο των ρεβυθιών.

Αφού βράσουν τα ρεβύθια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε πήλινα.

Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μια φέτα μοτσαρέλα κάθε πήλινο (αν θέλουμε διαφορετικά με κάποιο άλλο τυρί).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να μείνουν με λίγο ζουμί.

Σερβίρουμε είτε αναποδογυρίζοντας τα πήλινα σε ρηχό πιάτο είτε μέσα στα πήλινα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment