PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Η θέση του κ. Καμμένου αφορά τον κ. Καμμένο


Βαθαίνει επικίνδυνα το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με φόντο την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ, στο Νταβός.

Ο υπουργός Εσωτερικών επανήλθε σήμερα για τη στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι η θέση του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό αλλά και για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι λάθος, ενώ εκτίμησε πως λάθος ήταν και η συμμετοχή βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος έσπευσε να απαντήσει άμεσα στον υπουργό Εσωτερικών.

«Εμείς δεν κάνουμε παρέα ούτε δικαιολογούμε τον Ρουβίκωνα, δεν χαιρόμαστε που βγαίνει ο δολοφόνος Κουφοντίνας που έχει καταστρέψει την Ελλάδα, δεν πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια. Υπάρχουν διαφορές».

Μιλώντας στον Ant1, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι μία συγκατοίκηση, αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή τη θέση της», την οποία, όπως υπογράμμισε «εκφράζουν ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ».

«Η θέση του κ. Καμμένου αφορά τον κ. Καμμένο και μόνο» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων είναι «ξεκάθαρη και σταθερή». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτήν την προσέγγιση από τότε που ήταν στο 3% μέχρι και σήμερα που είναι στο 33%. Υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει πιο ξεκάθαρη θέση;», διερωτήθηκε.

Ο Πάνος Καμμένος «ως Υπουργός Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση, όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση», είπε για να προσθέσει πως είναι «άλλο όταν εκπροσωπεί τους ΑΝΕΛ». Χαρακτήρισε επίσης, «λάθος» την πρόταση για δημοψήφισμα και ζήτησε «εθνικά σωστή και επιβεβλημένη στάση, που θα λύσει το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας».

Ανέφερε ακόμη πως ήταν «λάθος τη συμμετοχή των βουλευτών των ΑΝΕΛ στη συγκέντρωση», ενώ έκανε λόγο για «πολλαπλά λάθη των ΑΝΕΛ πάνω στο ίδιο θέμα».

Απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «έωλο» το επιχείρημα ότι θα πέσει η κυβέρνηση λόγω του Σκοπιανού, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πολιτικά υπεύθυνο». «Ποια είναι αλήθεια η θέση της ΝΔ;» διερωτήθηκε για να συμπληρώσει πως το ζήτημα «δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες».

Το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας «δεν είναι ένα θέμα της καθημερινότητας, αλλά ένα ζήτημα που μας απασχολεί 25 χρόνια» και για τον λόγο αυτό «απαιτείται η μέγιστη ωριμότητα και υπευθυνότητα» συνέχισε.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σχολίασε ότι «υπήρξαν φωνές που ήθελαν να βάλουν ένα συγκεκριμένο προφίλ», συμπληρώνοντας πως «ο καθένας πρέπει να σταθεί στο ύψος που του αναλογεί». «Η αντίδραση, η διαμαρτυρία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, αφού δεν θέλουμε η άλλη πλευρά να έχει αλυτρωτικές τάσεις, να μην έχουμε κι εμείς» κατέληξε.

«Όποιος δεν έλαβε το μήνυμα του συλλαλητηρίου θα τον γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Καμμένος λέγοντας πως δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει λύση άμεσα στο ονοματολογικό. «Πρέπει να είμαστε συνετοί και μαζεμένοι. Δεν είμαστε διεθνιστές στους ΑΝΕΛ. Δεν είμαστε όλοι από την ίδια πολιτική μήτρα», είπε με νόημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment