PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: «Εκτός τόπου και χρόνου» η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για τους συμβασιούχους το απόγευμα και την ψήφισή της άμεσα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου και χρόνου» την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Εκτίμησε παράλληλα ότι τελικά οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις και είπε ότι «θα πρέπει να γίνει μια διάταξη σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό».

Σημείωσε ακόμη ότι ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

Ανέφερε επιπλέον πως ένα τμήμα εργαζομένων έχει αναστείλει τις κινητοποιήσεις και εργάζεται ήδη στην Αθήνα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας πως αφενός έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος και αφετέρου δεν «θεωρεί ότι μπορεί να λύνονται έτσι ζητήματα».

Ερωτηθείς τέλος για την απόφαση Μπουτάρη να στραφεί σε ιδιώτες ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως «είναι μια λύση που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και είναι και νομικά έωλη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment