PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με την πραγματική σοσιαλδημοκρατία


Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Συγκεκριμέναν την κατηγόρησε για «πολιτική φασιστοποίησης», ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αδωνοποιείται» και στελέχη του συμπεριφέρονται σαν «ατζέντηδες επιχειρηματιών».

Σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» που του αποδίδουν κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο πατριωτικό κέντρο και καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας: «Νομίζω ότι φασιστικό είναι να προσπαθούν να οδηγήσουν τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον χώρο της ακροδεξιάς. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο χώρο του πατριωτικού κέντρου, που προήλθε από στελέχη της Ν.Δ. τα οποία ακολουθούσαν τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Της Ν.Δ που δεν μπορούσε να έχει στις τάξεις της τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη. Από αυτή τη Ν.Δ προέκυψαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Χωράνε όλοι αυτοί που δεν συνεργάζονται με τα άκρα και δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιριών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων και να εκπροσωπούμε συγκεκριμένα συμφέροντα. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Για τις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη της Ν.Δ σχολίασε πως «όταν τα τσίρκο δεν δουλεύουν καλά, βάζουν τους κλόουν να βωμολοχούν» και συνέχισε: «Λυπάμαι πολύ για ανακοινώσεις της Ν.Δ. οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντί οι ακροδεξιοί που έβαλε ο κ. Σαμαράς στη Ν.Δ να προσαρμοστούν στη Ν.Δ, αρχίζουν και προσαρμόζονται οι νεοδημοκράτες στους ακραίους». Μίλησε ακόμα για περιπτώσεις «ακραίας σύμπτωσης με επιχειρηματικά συμφέροντα» και σημείωσε: «Εδώ έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν γίνει ατζέντηδες επιχειρηματιών. Αυτά δεν συνέβαιναν ποτέ στη Νέα Δημοκρατία. Έχει αδωνοποιηθεί και γι’ αυτό έχει απομονωθεί». Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν είχε επικοινωνία με τον βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Τραγάκη, ούτε με τον γιο του Παναγιώτη και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν πρόκειται να μετατραπούν σε «αποθήκη αστέγων επαγγελματιών της πολιτικής».

Κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ ότι συμφωνεί με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της Ν.Δ., αλλά σημείωσε πως ο ίδιος θα μπορούσε να συνεργαστεί με την «πραγματική σοσιαλδημοκρατία».

Για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο κ. Καμμένος είπε ότι εκφράζει απόλυτα τους ΑΝΕΛ και τόνισε: «Χαιρόμαστε που έχουμε υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά. Μας εκπροσωπεί απόλυτα. Βλέπω τις μάχες που δίνει στο εξωτερικό. Είναι από τους καλύτερους υπουργούς που έχουν περάσει, διαπραγματεύεται μόνο για την πατρίδα και κάνει εξωτερική πολιτική πάνω από το τραπέζι».

Ως προς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πού θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως αν βρεθεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό ο ίδιος δεν θα την ψηφίσει, καθώς παραμένει πιστός στη θέση που είχε διατυπωθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αν αλλάξει αυτή η θέση, τότε θα πρέπει ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να καλέσει νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα, είπε.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις της Αλβανίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας παρατήρησε πως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διεθνής απομόνωση των Τιράνων.

Για τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είπε ότι είναι πολιτικά ξεκάθαρη, έντιμη και οι διαφωνίες τους διατυπώνονται δημοσίως. «Άριστη» χαρακτήρισε και τη συνεργασία του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ο κ. Καμμένος πρότεινε τη λύση της λειτουργίας με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) με τη συνεργασία των εργαζομένων, στους οποίους μπορεί να δοθεί και ένα μέρος μετοχών.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα παρουσιάσουν την πρόταση τους για την αναθεώρηση του Συντάγματος με απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Θα παρουσιάσουν επίσης προτάσεις για τη φορολογία μη κατοίκων Ελλάδας και τη μείωση της φορολογίας για επιχειρήσεις που θα επενδύσουν νέα κεφάλαια.

Για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική ο κ. Καμμένος είπε να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καταστραφεί το Βόρειο Αιγαίο. Παρατήρησε, μάλιστα, πως οι υποψήφιοι βουλευτές από τη Χαλκιδική, του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που είχε ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη, είχαν ταχθεί κατά της επένδυσης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι το κόμμα του επιβίωσε σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, παρά τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν να μην μπαίνει στη Βουλή ή να βρίσκεται στο όριο εισόδου. «Είμαστε ακόμα ζωντανοί», παρατήρησε. Παράλληλα εξήρε το έργο των στελεχών των ΑΝΕΛ που έχουν κυβερνητικές θέσεις (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς).

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment