PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζήτημα και της Ε.Ε.


Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία είναι ζήτημα και της Ε.Ε., δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα οδήγησε το θέμα σε εμπλοκή.

«Μετά από επικοινωνία μου με την κ. Μογκερίνι, σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προ ημερησίας διάταξης, θα θέσω το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων στρατιωτικών, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος.

Όπως είπε, «η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, που συνήθως λυνόταν διά της διαπραγματεύσεως μεταξύ των δύο διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο προξενείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι οι δύο στρατιωτικοί «έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες που έμπαιναν στη χώρα από εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν».

«Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας» πρόσθεσε και γνωστοποιήσε πως μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών θα ενημερώσει και την αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ενόπλων Δυνάμεων» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment