PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν θα κλείσει τα μάτια της έναντι των όποιων ευθυνών


Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα κλείσει τα μάτια της έναντι των όποιων ευθυνών προκύψουν για τι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ενώ παράλληλα ζήτησε να μην αντιμετωπίζεται το θέμα με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης. «Το να κάνει η αντιπολίτευση κριτική σε αυτό το θέμα είναι και λάθος δικό της, γιατί δεν είναι ένα θέμα που αφορά τη σημερινή κυβέρνηση ή τη σημερινή αντιπολίτευση αλλά την αυριανή και τη μεθαυριανή και όλες τις κυβερνήσεις και την ΝΔ, τα κόμματα εναλλάσσονται».

«Θα πρέπει να δούμε από την αρχή όλο το θέμα της πολιτικής προστασίας» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και χαρακτήρισε «εγκληματική» την κατάργηση της πολιτικής προστασίας του υπουργείου Αιγαίου το 2010 περιγράφοντας τις αρνητικές πτυχές αυτής της κατάργησης. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Άμυνας σημείωσε για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στο Μάτι, «χαίρομαι που έχουν έρθει από το εξωτερικό ειδικοί που θα υποδείξουν και θα δούμε ποια λάθη έγιναν» και έθεσε σειρά ερωτημάτων όπως «το θέμα είναι υπήρχαν σχέδια; Ή δεν υπήρχαν; Τα σχέδια αυτά ήταν σωστά για να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη καταστροφή;». Πρόσθεσε στα ερωτήματα «εάν λειτούργησαν τα σχέδια και ποιοι ήταν υπεύθυνοι να τα ενεργοποιήσουν». Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος είπε επίσης ότι έχει ζητήσει έρευνα και για τις κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και αν λειτούργησαν όλα σωστά.

«Θεωρώ ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να γίνει μια μεγάλη συζήτηση να φέρουμε στη Βουλή, με επικαιροποιημένο το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας και να δούμε πως μπορούμε να μην έχουμε ξανά νεκρούς». «Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε. Από την πρώτη ώρα έφυγε από το εξωτερικό ήρθε εδώ, πήγε στο κέντρο λήψεως των αποφάσεων και ήταν παρών» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο υπουργός Άμυνας, θέτοντας πάντως το ζήτημα, ότι είναι προς διερεύνηση γιατί υπήρχε κάμερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του πρωθυπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, όπως όλοι οι πολίτες, είναι συντετριμμένος, εξάλλου «δεν υπάρχει κανείς ούτε από την συμπολίτευση, ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε από τους επιχειρησιακούς, ακόμη και αν έκαναν κάποιοι λάθος που να μην έχει συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία».

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως το θέμα είναι διεθνές και για αυτό, το έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ , και επανέλαβε πως πρόκειται για παράνομη κράτηση η οποία είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. Πάντως ο υπουργός Άμυνας -χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες των στοιχείων που διαθέτει το Υπουργείο- σημείωσε πως η σύλληψη ήταν προσχεδιασμένη, από τον Τούρκο Πρόεδρο και τις υπηρεσίες του τουρκικού κράτους, ώστε να οδηγηθεί η Άγκυρα στη συναλλαγή των 8 Τούρκων αξιωματικών. «Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το τέλος του μνημονίου, ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε: «Θα καταφέρουμε να μην μειώσουμε τις συντάξεις και θα καταφέρουμε να δώσουμε στον ελληνικό λαό να καταλάβει την έξοδο από τα μνημόνια και για αυτό διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό», ενώ πρόσθεσε: «Θέλω σαν μια ύστατη προσπάθεια και απευθύνομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη -γιατί στους άλλους δεν μπορώ να απευθυνθώ, δηλαδή στα ακροδεξιά στελέχη του ΛΑΟΣ, τα οποία μάζεψε στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς- και να του πω ότι συμφέρον έχει και ο ίδιος αντί να ακολουθεί την πρακτική των Καρατζαφέρηδων, να στηρίξει την κυβέρνηση, να στηρίξει την έξοδο από τα μνημόνια, να στηρίξει τις επενδύσεις στη πατρίδα μας να στηρίξει ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες πολίτες -και ο ελληνικός λαός θα τον ανταμείψει. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της εθνικής ενότητας και να κοιτάξουμε όλοι το συμφέρον του ελληνικού λαού (…) ας βγούμε από τα μνημόνια, ας έρθει το χαμόγελο στην Ελλάδα και έχουμε να κερδίσουμε όλοι».

Ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ , αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε: «Όποτε και αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή -εφόσον περάσουν όλες οι διαδικασίες από την πλευρά των Σκοπίων- οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Εμείς το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, δεν μπορώ να συναινέσω σε οποιαδήποτε λύση που θα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας, χωρίς να πάρει το λόγο ο ελληνικός λαός». Στην ερώτηση εάν αυτό σημαίνει εκλογές απάντησε: «ακριβώς». Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, «υπάρχει και άλλη λύση, το δημοψήφισμα» για το οποίο είπε πως μπορεί να διενεργηθεί καθώς δεν αφορά την ονομασία άλλης χώρας, αλλά την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία.

Λ. Αυγενάκης: Ο Π. Καμμένος νομίζει πως απευθύνεται σε ακροατήριο ψεκασμένων

«Βλέποντας πως όλα έχουν τελειώσει και πως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύντομα θα βρεθούν στον πάτο της πολιτικής λήθης, βγήκε να δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την Κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια στην όποια έβαλε πλάτη», σχολίασε αναφερόμενος στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

«Προφανώς νομίζει πως απευθύνεται σε ακροατήριο ψεκασμένων», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όποτε έρθει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ στη Βουλή, εάν περάσουν όλες οι διαδικασίες από τη μεριά των Σκοπίων, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση».

Όπως πρόσθεσε, «από τη στιγμή που θα αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, θα πάω στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ανακοινώσω ότι αίρω την εμπιστοσύνη μου από την κυβέρνηση. Θα οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment