PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πώς προκλήθηκε η φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»


Ήταν το βράδυ της Τρίτης, 28.08.2018, όταν το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεκινούσε από τον Πειραιά, με προορισμό τα Χανιά. Περίπου δύο ώρες μετά κι ενώ το πλοίο βρισκόταν κοντά στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου, μια φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο γκαράζ, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για άμεση επιστροφή στον Πειραιά.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την φωτιά μεσοπέλαγα στο πλοίο «Ελεύθερος Βενιζέλος», το οποίο, εκτός από το πλήρωμα του μετέφερε 875 επιβάτες, 152 ΙΧ και 80 φορτηγά έρχονται στο φως οι πρώτες πληροφορίες από την έρευνα των ειδικών για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την οποία έζησαν εφιαλτικές ώρες οι επιβάτες, μέχρι να μπορέσουν να αποβιβαστούν ασφαλείς στον Πειραιά, όπου επέστρεψε το πλοίο που είχε ξεκινήσει με προορισμό την Κρήτη.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», η αιτία της φωτιάς στο πλοίο ήταν ένα βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού – ψυγείου, που βρισκόταν στο γκαράζ.

Οι ειδικοί, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόλις σε τέσσερα λεπτά η φωτιά επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό, που δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί.

Οι πυράντοχες θύρες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έκλεισαν και στεγανοποίησαν μεγάλα κομμάτια του πλοίου και το σύστημα πυρόσβεσης που δημιούργησε στα γκαράζ τεχνητή ομίχλη νερού, χωρίς να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο, ήταν οι λόγοι που δεν επεκτάθηκε περαιτέρω η φωτιά.

Αν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και ίσως βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια πολύνεκρη τραγωδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Leave a Comment